Gårdsbutik

Just nu kan ni se vårt fanatiska utbud av ekologiska lammskinn från HLK. Klicka här! för att komma till Hälsinglands Lammkvalites hemsida. Förutom de helt unika skinnen kan ni också läsa mer om till exempel garn som är spunnet av ull från de utrotningshotade lantrasdjur som hålls i levande genbank på Hälsingegården i Långhed.
Det finns fårskinn och det finns fårskinn. En fäll från ett allmogefår liknar inte något annat. Kombinationen av underull och täckhår var det som en gång i tiden fick allmogen att överleva vinterns kyla. Men när ullhanteringen industrialiserades blev det mer rationellt med mer lätthanterlig ull.

 

_DSC5219

Idag är allmogefårens kvalité en lyx. Men också en lycklig följd av bevarandearbetet med de utrotningshotade djuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_DSC9431

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_DSC9444

 

 

 

 

_DSC1491_1

DSC09017-01DSC09030-01Comments are closed.