Bo på Hälsingegård

Vi erbjuder kulturhistoriskt boende på två Hälsingegårdar. Köpmangården Pallars, 6 km väster om Alfta och Hälsingegården Per-Anders, 6 km nordost om Alfta. Båda gårdarna är kulturhistoriskt intressanta och k-märkta. I Pallars bor ni i eget litet hus, den f.d. lanthandeln. I Per-Anders som är ett levande kulturjordbruk bor ni i separata rum inne i mangårdsbyggnaden.

Bo på den levande och äkta hälsingegården Per-Anders

Upplev en äkta hälsingegård och var med i årets naturliga arbetsgång som den småbrukare vi alla en gång var. Alla årstider har sin tjusning och sina upplevelser. Tradition, högtid eller vardag. Var med och plocka in dagsfärska ägg från Hedemorahöns. Klappa och kela med lammen. Delta i höskörden, åk traktor med hölass, fiska och bada i Hässjaån. Grilla i skymning och solnedgång med brusande friskt vatten som bakgrundsmusik. Njut av åsynen av de vackra korna och deras kalvar i ett genuint haglandskap. Lek och iaktta gårdens utrotningshotade gotlandskaniner eller var med och slakta överblivna tuppar. Skotta snö, bygg snölyktor, ströva i höstlöven i närliggande skogar, besök fäbodvallar och sjöar som omger oss, vandra i naturskyddade skogar eller ligg platt på gräset och titta rakt upp i himlen på molnen som sakta svävar förbi. Vi lever vår dröm; i och nära naturen och djuren i ett villkorslöst kretslopp där respekt för allt levande, inklusive vår egen hälsa och livets mening är ständigt närvarande. Hälsingland har allt vad man kan önska sig. Frukost serveras i bondgårdens stora kök eller i gammelgårdens vackert inredda sal, fylld av utvalda antikviteter och med känsla för stil vilket ger en alldeles speciell atmosfär. 

Läs mer här på Citybreak om boendet i mangårdsbyggnaden på den levande Hälsingegården Per-Anders   

Bo på Köpmangården Pallars

Hälsingegården Pallars är en unik byggnadsvårdsmässigt restaurerad köpmangård belägen i en välbevarad by alldeles vid en sjö, strax utanför Alfta. Här bor du i ett eget hus på gården.

Pallars PDF

www.ninae.se/pallars

Läs mer på Citybreak om kulturhistoriskt boende på Pallars Köpmangård

Weekend & paketlösning

Vi erbjuder skräddarsydda paketpriser för 1-2 personer för en weekend eller längre med eller utan mat och dryck, enligt gästernas önskemål och enligt offert.