Café, mat & konferens

Hälsingegårdens café är inrymt i den äldre väl bevarade k-märkta bryggstugan och originalmålade bröllopsstugan, daterad 1847 som har har antik inredning. Huset rymmer även en unik, fungerande bagarstuga med vedeldad stenugn samt ett fungerande cafékök med originalmålningar. På övervåningen finns en enkel sal och ett litet sovrum med en platsbyggd säng åt en piga eller dräng som vittnar om hur huset förr användes. Bryggstugan på en hälsingegård användes framförallt om sommaren i samband med festligheter.

I caféet och den unikt bevarade och marmoreringsmålade bröllopsstugan med fina detaljer erbjuds gäster och besökare en lugn, inspirerande och vacker miljö. På gårdstunet kan man njuta av odlingar sittande i klassiskt designade trädgårdsmöbler.

I den lilla gårdsbutiken kan man fika. Goda smörgåsar av surdegsbakat bröd och gårdens rökta fårfiol med sallad från egna odlingar, lokalt tillverkad getost, de godaste kardemummabullarna bakade med riktigt smör och handstött kardemumma, ekologiskt te och lokalt rostat hälsingekaffe. Extra god glass från Rättvik, lokalt producerad äppelmust, dryck från Mora bryggeri mm.

Vi tar emot gäster både ”drop in” och vid bokning, när vi är hemma. I regel 11 – 17 eller enligt överenskommelse.

Passa även på att besöka gårdens utrotningshotade lantrasdjur och se vad vi har att erbjuda i gårdens nyöppnade (2022) byggnadsvårdsbutik.

Följ oss gärna på Facebook & Instagram för att vara helt uppdaterad vad som sker och händer just nu.

Boka er konferens hos oss

Hälsingegården Per-Anders & Lammkatedralens unika miljö i byn Långhed, strax utanför Alfta är den perfekta platsen för matupplevelser och kreativa konferenser. Den vackra naturen kring gården har årstidens alla skiftningar.

Närheten till Hässjaån med linskäkt, kvarn, ängslador och marker ger dig ett inre lugn samtidigt som du blir inspirerad och får extra energi av. Gårdens äldre utrotningshotade lantraser är vackra att se på, lära mer om och njuta av.

Kombinera konferensen med ett agrarhistoriskt föredrag om Hälsingegårdarnas historia och verksamheten på gården. Upplev kulturstigen genom fägatan och känn en ädel kontakt med kulturminnesmärkta byggnader daterade 1841 med originalmålningar i bröllopsstugan. Känn doften av bröd från den stora pampiga bakugnen i den enkelt inredda bagarstugan.

Vi tar emot både små och stora grupper (ca 4 – 25 personer) och skräddarsyr matupplevelser och konferenser efter kundens önskemål. Det går även bra att kombinera besöket med kulturhistoriskt boende ”Bo på Hälsingegård”.

Konferens kan bokas på två olika nivåer:

 

Dagskonferens

Kl. 10 – 16 Kan t.ex. innehålla fm fika, enklare, lunch och em fika samt visning av gården. Inkl. konferenslokal i antikt och personligt inredd bröllopsstuga.

Prisförslag 595 kr/person eller mot offert.

 

Dag & Kvällskonferens

10 – 21 Inkl. lunch, em fika, föredrag, ankomstdrink och en avslutande finare middag. Inkl. konferenslokal i antikt personligt inredd bröllopsstuga.

Prisförslag  795 kr/person eller mot offert.