Byggnadsvårdsbutik & snickeri

I vår gårdsbutik på Hälsingegården Per-Anders, finns ett spännande sortiment av byggnadsvårdsprodukter som exempelvis linolje- och slamfärg, äkta färgpigment i lösvikt och massor av byggnadsvårds produkter och tillbehör. Vi säljer äkta linoljefärg från Engwall & Claesson och kan själva blanda till olika speciella kulörer.
I gårdsbutiken hittar du saker som behövs för att renovera och inreda ditt hem, hus, torp eller gård. Oavsett om huset är nybyggt eller gammalt.
Vi erbjuder såväl nya som begagnade byggnadsvårdsprodukter. Allt utifrån ett hållbarhetsperspektiv, där vi i första hand främjar återbruk precis så som vi själva lever och arbetar på Hälsingegården. Nära natur och djur och för en hållbar framtid. I gårdsbutiken hittar du även en del antika möbler och udda nostalgiska prylar med ett personligt urval. Därtill lite kul och udda vintage produkter för barn och vuxna.

Våra egna handsnickrade träprodukter med egen design säljs under varumärket HLK ORIGINAL alla gjorda efter historiska förebilder (lägg in en bild på loggan som ligger där nu)

– Handsågade HLK staketspjälor i flera olika modeller med namn som Pallars, Per-Anders, Västeräng Tulpan, Linné och Stockholm
– Handsnickrade genuina HLK grindar i olika utföranden, nya och begagnade i unika modeller
– Handsnickrade trädgårdsmöbler som parksoffa, trädgårdsbord, stolar, allmogebänk och den populära blomsterhyllan Carl Larsson

I gårdsbutiken hittar du även produkter som har med småbruk och djurskötsel att göra som till exempel smarta mobila hönshus, kaninburar och får/ lammgrindar.
Även information och böcker om våra hotade husdjursraser, kulturväxter i genbank och biologisk mångfald.

HLK Mobila hönshus på hjul för hönsägare passar bra i villaträdgården, fritidshuset eller på torpet för den som vill ha egna ägg till frukost
HLK Kaninburar i hållbart utförande och i bra kvalité håller rovdjuren på avstånd men ger ändå kaninerna ett värdigt liv
HLK Får/lammgrindar för småbrukaren som vill skaffa egna får underlättar arbetet

Allt är tillverkat av hållbara, genuina material som trä, ull, lin, järn mm, som visserligen ibland kräver lite underhåll men som inte handlar om köp och släng.
Tvärtom så är vår filosofi att man ska vårda det man har, genom att göra långsiktiga och medvetna val samt satsa på ett bra och löpande underhåll.

I möjligaste mån, när det finns och blir över säljer vi även gårdens lanthönsägg, ekologiskt uppfött lammkött, grödor, ullgarn samt våra efterlängtade och av arkitekter och medvetna kulturkonsumenter uppskattade ekologiska HLK lammskinn från gårdens unika hälsingefår. Allt efter säsong och utifrån vad gården för tillfället och för närvarande kan erbjuda.

HLK Lammskinn är alla unika och numrerade samt skiljer sig ii färg, storlek och utseende. Lammen är uppfödda på gården och skinnen bereds lokalt i Hälsingland helt utan gifter och kemikalier

HLK Ullgarn, svenskspunnet i olika nyanser utifrån fårets naturliga färgnyanser
HLK rå ull för trädgårdsbehov och för att hålla skadedjur borta från odlingar

Därtill böcker och ett bibliotek som ger kunskap, något som vi aldrig kan få nog av

Vår filosofi är att i möjligaste mån, gynna en småskalig hållbar ekologisk och hållbar livsstil, med respekt för djur och natur där alla levande organismer på jorden fyller sin unika funktion i en sjuårig livscykel. Precis som i den dokumentära filmen VÅRAN LILLA BONDGÅRD – The Biggest Little Farm, av regissören John Chester.

Följ oss 

Beställningar

För att beställa någon av våra produkter mejla info@halsingegarden.se

Lammskinn

Hälsingegårdens lammskinn är både unika och numrerade samt lokalt uppfödda och beredda i Hälsingland. De representerar alltid en mångfald i färg, form och storlek. Något som är utmärkande för alla lantraser. 

De innehåller inga gifter som krom, kemikalier, blek- eller färgämnen. 

De är helt naturliga och har en ursprunglig känsla, precis som fåren själva. 

Ull är ett 8000 år intelligent material och ska helst inte tvättas utan endast luftas eftersom ull rengör sig själv i kombination med syre och kyla.

Till skillnad från levande får behöver dessa lammskinn varken matas eller rastas. Lammskinnen är extra populära att lägga i design fåtöljer, soffor eller barnvagnar mm. HLK:s lammskinn har bl.a. sålts till Svenskt Tenn, NK, Garbo Interiors och Lotta Agaton Interiors samt privatpersoner, konstnärer, hantverkare och företag.

Lammskinn PDF

 

Ullgarn

Gårdens svenskspunna och naturliga ullgarn ger mycket vacker glans och är extra hållbart att sticka och väva av. Det fanns en anledning varför de stickade sockorna höll bättre förr.

Kvalitén var annorlunda förr än det ullgarn som numera är importerat och som oftast kommer från köttraser.

Flera designers är förtjust i allmogefårens lite mer sträva ullgarn som lämpar sig för att sticka, tova och väva av. Gärna till mattor, inredning eller kläder. Inte bara dramatikern och regissören Lars Norén har en tröja designad och stickad av  designern och scenografen Ann Bonander i ullgarn från Hälsingegårdens unika allmogefår.

Garn PDF

 

Rå ull

Vi erbjuder även rå ull för egen spinning, tovning, konst, konsthantverk eller som skydd för skadedjur i trädgårdslandet. Dels till företag och dels privat.

Senaste projektet vi är delaktig i är ull prover för att utveckla en ny unik svensk matta för Kasthall Design. Tidigare har vi levererat ull till Ateljé Märta Måås Fjetterström.

 

Övriga produkter